Catequesi

Celebrem la Primera Comunió!!!

foto comunio

El Claret, com escola cristiana, acompanya els seus alumnes en l’obertura d’espais de reflexió i diàleg, oferint possibilitats de la vivència de la seva fe, així com una educació en els valors. Volem afavorir una formació integral.

Portar un infant a combregar, a fer la Primera Comunió, suposa posar-lo en situació de poder “intimar”, tant com li sigui possible, amb Jesús. Per a nosaltres és una bona nova  que cada any uns quants nens i nenes decideixin seguir Jesús i fer la 1a Comunió.

Durant tot el curs de quart de primària, els alumnes que desitgen rebre la Primera Comunió, aprenen a conèixer la figura de Jesús i a viure la fe del cristià en una doble dimensió:

  • La del cristià cap a Déu: hem d’ensenyar el nen/a a conèixer la figura de Jesús i a mantenir-hi una relació personal a través de la pregària i de la lectura de la paraula de Jesús.
  • La del cristià cap a les persones del seu entorn: hem d’ajudar el nen/a a saber viure la seva fe en comunitat i a viure en aquesta comunitat seguint les passes de Jesús.

Cada maig a l’església de l’Immaculat Cor de Maria, en tres sessions d’un dissabte i diumenge,  els nens i nenes de 4t de primària, que s’han preparat per a la Primera Comunió, reben Jesús.  A l’Eucaristia, Jesús es fa pa i vi, es fa company en la nostra vida, en les nostres penes i les nostres alegries.