Pastoral

Des de la pastoral pretenem treballar la visió i els vdrets2alors de la nostra escola a partir de línies d’acció. Vol ser una acció dirigida a l’animació cristiana basada en els valors de la persona que viu i es relaciona amb l’entorn.

Aquesta acció pretén estar integrada dins l’acció docent i convidar tota la comunitat educativa a la reflexió personal.drets3

La pastoral pretén donar sentit a la presencia i l’acció cristiana de l’escola. Així doncs, la nostra acció pastoral va destinada als infants i joves, famílies, educadors   i   educadores   per   anar construint una comunitat educativa.

 

CURS 2019-2020

El dia 8 d’octubre, vam fer la presentació del lema de la Pastoral d’aquest curs:“Transformem el món”.
Tots els nens i les nenes d’infantil i primària ens vam reunir al pati i vam aportar moltes idees per millorar el món.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20191008_092643-1030x773.jpg

 
 
Sant Antoni Mª Claret 

El dia 24 d’octubre, vam  celebrar el dia de Sant Antoni Maria Claret. Vam començar cantant l’himne  de la nostra escola. Després vam fer una cadena de paper amb el nom de cada alumne, una cadena que representa la unió de tots per transformar el món.

 
Drets dels infants 

El dia 20 de novembre vam celebrar el dia dels Drets dels Infants i vam treballar per conscienciar-nos. TOTS TENIM DRET A UN PLANETA MILLOR

 Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG-20191120-WA0035-1030x773.jpg

 

 Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

El dia 30 de gener, vam celebrar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau amb el lema:”Canviem la perspectiva”. Després treball previ, a través de faules de les que es podia extreure una moralitat, vam adonar-nos que tots podem aportar el nostre granet de sorra, en la pau del dia a dia, amb valors com  la solidaritat , el respecte, la tolerància i el diàleg. L’acte va culminar amb una trobada al pati de tots els alumnes de l’escola .

 

CURS 2018-2019

El divendres, 5 d’octubre, vam fer la presentació del lema de la Pastoral d’aquest curs:“Som energia positiva”.
Amb tots els nens i nenes d’infantil i primària vam formar un trèvol de quatre fulles i vam regalar una planta de bambú a cada classe per a què els aporti energia positiva…
 
 
 
 
 
Sant Antoni Mª Claret 

El dia 24 d’octubre, vam  celebrar el dia de Sant Antoni Maria Claret.. Vam fer un petit acte on tots els nens i les nenes d’infantil i primària van cantar l’himne  de la nostra escola.

També, entre tots, partint de les lletres de la paraula CLARET, vam explicar les coses que va fer Sant Antoni Maria Claret al llarg de la seva vida, en la que va transmetre energia positiva a molta gent .

Vam acabar ballant  la cançó del lema “ Transmets energia”.

 
 
Drets dels infants 

El dimarts, dia 20 de novembre vam celebrar el dia dels Drets dels Infants.

Vam fer un trencaclosques entre totes les classes d’infantil i primària, ja que entre tots podem fer que aquests drets es facin realitat per a tots els nens i nenes del món.  

 
 
 
 

 

Dia de la pau 

El dia 30 de gener, vam celebrar el dia mundial de la pau. Els nens i les nenes d’Infantil i Primària vam compartir la tarda fent uns cors amb els millors desitjos per fer possible la pau, sobretot al nostre entorn més proper, a l’escola i amb la família. Vam enganxar els cors en un mural de batecs per la pau.

     

 
 
 

CURS 2017-18

El dia 11 d’octubre els nens i les nenes d’educació Infantil i Primària, a partir del lema d’aquest curs, han  penjat, en un mural, petjades  on havien escrit tot el que volien aconseguir “trepitjant fort” amb determinació i il·lusió

 

24 d’octubre, Sant Antoni Mª Claret

Un any més l´escola Claret s’ha vestit de festa per celebrar el dia del seu patró St Antoni Maria Claret.

A primera hora,  l´escola s´ha reunit al pati per cantar l´himne del col.legi i seguidament s’han presentat els murals fets sobre l’escola del passat, del present i del futur. Alumnes dels diferents cicles han explicat el que pensen de cadascuna d’aquestes etapes .

 
 
 
 
 

20 de novembre dia dels drets dels infants

Al Claret celebrem el dia dels DRETS DELS INFANTS i ens mullem per a què tots els nens i les nenes els puguin gaudir.

  

    

 

DIA DE LA PAU I DE LA NO VIOLÈNCIA

El dia 30 de gener tots els nens  i les nenes d’infantil i primària van celebrar el dia de la Pau i la No-violència. A partir de diferents definicions de “Pau” van buscar, per parelles, una sola paraula que  la representés. Van sorgir moltes paraules diferents, però el millor de tot va ser el clima i l’ambient que es va crear dins l’escola. I, com els mateixos alumnes deien… “La Pau no és només un dia, sinó cada dia”. 

   

 

Entrega d’un xec simbòlic a PID Foundation

Ahir, 16 de maig, vam fer entrega dels diners recaptats amb la venda de les manualitats, realitzades pels nostres alumnes a la Fira solidària,  a la ONG PID Foundation. Va ser un acte senzill  on van haver-hi paraules d’agraïment per part delsrepresentants de l’ONG, als que es va entregar un taló simbòlic i una caixa amb els diners en efectiu.

Per finalitzar  tots els nens i les nenes d’infantil i primària van cantar la cançó “A tot color” lema de la pastoral d’enguany.

     

CURS 2016-2017

El 30 de setembre els nens i les nenes d’educació Infantil i Primària han  penjat, en un mura20160930_111506l, estrelles de colors on havien escrit tot el que els fa sentir INVENCIBLES

Clicar damunt la imatge

 

Drets dels infants pb180003

El 20 de novembre se  celebra el dia dels Drets dels Infants. A l’escola estem treballant per conèixer quins són aquests drets però també, quins són els deures que els acompanyen.

A més de veure vídeos o escoltar cançons, hem pensat com podem aportar el nostre granet de sorra per fer possibles aquests drets en el nostre entorn més proper i quotidià.  Per això cada infant, noi  i noia, i també com a grup classe, hem pensat un compromís per dur a terme.

 

                                                                                                

Dia de la Pau 

El dia 30 de gener se celebra  el Dia de la Pau a les escoles.

Dies abans es va treballar a les aules, amb diferents activitats i materials, què és la pau i com podem transmetre-la al nostre voltant dia a dia.

Dins de la celebració, que vam fer el dia 30, com a símbol final, des dels infants de la llar fins als nois i noies de 6è, vam construït, tots junts, el símbol de la pau al pati.

Si treballem plegats, la pau és possible a l’escola i al món sencer.                                                                                                                                                                                                                                                         

Clicar per veure el vídeo

Mes de Maria 

Avui 16 de maig hem celebrat el mes de Maria aprofitant que ahir va ser la festa de l’Aplec de la Salut.

El mes de maig és el mes de les flors i simbolitza el mes de la Mare de Jesús.

Com a mare, Maria, sempre va estar present a la vida del seu fill i per això hem volgut reflexionar sobre la figura de les nostres mares i donar la importància que es mereixen.

Els nens i nenes d’Infantil i Primària hem revisat tot allò que fan per nosaltres: ens cuiden, ens fan petons, ens abracen… i tot des de l’amor més pur.

Com algun infant ha dit: MARE, ET PORTEM DINS DEL COR!!!

 

Curs 2015-16

Mes de Maria

P1010002

El mes de Maria està relacionat amb la figura de la mare i amb tot el que una mare fa pel seu fill. Per això hem parlat sobre què significa ser mare, donant paraula i significat a allò que dia rere dia fan les mares i, potser, no agraïm suficient.

Maria, mare de Jesús, va ser el seu suport i la seva confident, d’igual manera que totes les mares ho són per als seus fills i filles.

Els nens i les nenes d’Infantil i de cicle inicial i mitjà de Primària, han penjat,  a la reixa del pati, un globus amb el nom de la mare de cadascun.
infantil
Ha estat un bonic homenatge!

  mitja

inicial

 

 

 

 

 

 

 

5 de juny, dia mundial del medi ambient

Tots sabem que cada dia hem de tenir cura i protegir el nostre planeta, però l’Organització de les Nacions Unides va decidir celebrar el dia del medi ambient, a tot el món , el dia 5 de juny, i així estimular la sensibilització mundial  dels temes ambientals.

A l’escola ens hem volgut afegir a aquesta celebració i cada nen i nena d’Infantil, de cicle InicialIMG-20160606-WA0001[1] i de cicle Mitjà ha fet una fulla per omplir el nostre arbre relacionat amb el respecte a la natura i la voluntat de millora del nostre entornIMG-20160606-WA0005[1]

Deixa un comentari