fbpx

Pastoral

Eixos de la pastoral

Des de la pastoral pretenem treballar la visió i els valors de la nostra escola a partir de línies d’acció. Vol ser una acció dirigida a l’animació cristiana basada en els valors de la persona que viu i es relaciona amb l’entorn.

Aquesta acció pretén estar integrada dins l’acció docent i convidar tota la comunitat educativa a la reflexió personal.

La pastoral pretén donar sentit a la presencia i l’acció cristiana de l’escola. Així doncs, la nostra acció pastoral va destinada a infants,  joves, famílies, educadors i educadores per anar construint una comunitat educativa.

Lema curs 2022/2023

"El futur és nostre" és el lema d'aquest curs. Ara hem de lluitar per aconseguir un futur millor per a tothom.

Lema curs 2021/2022

"El temps és ara" és el lema d'aquest curs. Ara hem de lluitar per ser millors, per tenir cura del nostre planeta i respectar tothom.

 

Lema curs 2020/2021

"Amb tu, vencerem" és el lema que ens acompanyarà tot aquest curs. Els nens i les nenes de l’escola tenen molt bones idees per aconseguir-ho.

 

Campanyes Solidàries

Des del curs 2012-2013 estem portant a terme una fira solidària que consisteix en manualitats, elaborades pels nens i les nenes, que es venen per una aportació voluntària. Els diners que es recullen es destinen a una organització que fa una tasca social important. Prèviament ens posem en contacte amb l’entitat, per fer-los saber el treball que nosaltres farem amb els nostres alumnes i, a la vegada, que ells donin a conèixer la seva tasca, a qui va dirigida, etc… Això permet sensibilitzar els nens i nenes i fer-los sabedors d’altres realitats que, sovint, no els són gaire visibles.

Cursa solidària 2019

Cap a finals de març vam celebrat les Olimpíades a l’escola, van ser molt especials perquè tots plegats vam fer "la cursa solidària", col·laborant, així, amb "Acción contra el hambre". Moltes gràcies a tots!

Fira solidària 2018

El dia 20 d’abril va ser el gran dia! El de la fira solidària en suport a l’entitat PID Foundation. Volem donar les gràcies a tota la comunitat educativa, en especial als alumnes, des d’infantil fins a 6è de primària, per la gran implicació i motivació que van mostrat en l’elaboració de les roses solidàries..

Moltes gràcies també per la gran participació de totes les famílies en una tarda compartida, entre tots sumem i donem veu a altres.

Veure fotos

Fira solidària 2017

El dissabte 18 de febrer, vam celebrar les Portes Obertes de l’escola. Al pati hi havia la Fira Solidària per recaptar fons per a l’organització Proactiva Open Arms. Els nens i les nenes d’Infantil i Primària van elaborar treballs manuals per tal de recaptar diners per l’ONG. La principal missió d’aquesta l’organització és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Veure fotos

Celebrem la Primera Comunió!

El Claret, com escola cristiana, acompanya els seus alumnes en l’obertura d’espais de reflexió i diàleg, oferint possibilitats de la vivència de la seva fe, així com una educació en els valors. Volem afavorir una formació integral.

Portar un infant a combregar, a fer la Primera Comunió, suposa posar-lo en situació de poder "intimar", tant com li sigui possible, amb Jesús. Per a nosaltres és una bona nova que cada any uns quants nens i nenes decideixin seguir Jesús i fer la 1a Comunió.

Cada maig els nens i nenes de 4t de primària, que s’han preparat per a la Primera Comunió, reben Jesús. A l’Eucaristia, Jesús es fa pa i vi, es fa company en la nostra vida, en les nostres penes i les nostres alegries.

Durant tot el curs de quart de primària, els alumnes que desitgen rebre la Primera Comunió, aprenen a conèixer la figura de Jesús i a viure la fe del cristià en una doble dimensió:

  • La del cristià cap a Déu: hem d’ensenyar el nen/a a conèixer la figura de Jesús i a mantenir-hi una relació personal a través de la pregària i de la lectura de la paraula de Jesús.
  • La del cristià cap a les persones del seu entorn: hem d’ajudar el nen/a a saber viure la seva fe en comunitat i a viure en aquesta comunitat seguint les passes de Jesús.
nnn

Contacta amb el director de l’escola

Si vols pots concretar una estrevista personal amb el director

Lema curs 2020/2021

"Amb tu, vencerem" és el lema que ens acompanyarà tot aquest curs. Els nens i les nenes de l’escola tenen molt bones idees per aconseguir-ho.